Blogia
GES CFA Lluís Castells. Comunicació Mr Rius

CATfaules

Faula La formiga i la cigala

La formiga i la Cigala.

Aixo era un cigala que a l’estiu es dedicava a cantar i emprenyar als dames insectes.

Cuan va passar per un niu de formigas, la cigala es va possar a cantar i ballar mentres que les formigas treballavan guardan aliments dins el seu niu, la cigala contenta per el calor que feia, es reia de les formigas que treballavan. Al arribar el hivern la cigala morta de fret i de gana, va passar per el mateix niu de formigas, la cigala afamada els hi va preguntar si es podia quedar a pasar l’hivern amb ellas, les formigas fen una bon festa dins el seu niu li van dir que no. Que cuan ellas treballavan per el hivern ella estava cantant i riense d’elles. I aixi la cigala va morir morta de gana i fret i les formigues alegres celebraban la arribada de la primavera.

La llagosta i la formiga.

FAULA: DE LA LLAGOSTA I LA FORMIGA.

 

Era estiu la formiga treballava per guardar menjar per l'hivern, la llagosta cantava i prenia el sol, es reia de la formiga que treballava molt dur per passar l'hivern.

Va arribar l'hivern, va començar a caure les nevades i el menjar escassejava. La formiga a casa seva calentona i menjant, la llagosta observava per la finestra morta de fred i de fam. La llagosta pica a la porta i li demana menjar i si pot passar a casa seva. La formiga li diu: si haguessis treballat a l'estiu i no t'haguessis rigut de mi, ara tendries menjar i llenya per escalfar-te tot l'hivern.

Manuel Iniesta

 

Aquest era el teu text

Era estiu la formiga treballava per guardar menjar per l'hivern, la llagosta cantava y prenia el sol, es reia de la formiga que treballava molt dur per passar l'hivern.

Va arribar l' hivern va començar a caure les nevades i el menjar escassejava, la formiga a casa seva calentona i menjant, la llagosta observava per la finestra morta de fred i de fam. La llagosta pica a la porta i li demana menjar i si pot passar a la formiga, la formiga li diu: si haguessis treballat a l'estiu i no te haguessis rigut de mi, ara tendries menjar i llenya per cementar-te tot l'hivern.

 

El lleó i el ratolí

FAULA

Dormia tranquil·lament un lleó a la seva selva, quan un ratolí que passava per allà, va començar a saltar-li al damunt i a jugar pel seu voltant rient-se d’ell.De sobte el lleó va despertar i ràpidament el va atrapar i quan sense pietat se’l anava a menjar, el ratolinet indefens li va suplicar que perfavor li perdonès la vida, i a canvi li va prometre pagar-li complidament, quan arribés el moment oportú. El lleó va començar a riure com un descosit sense parar, i el va deixar marxar. Pocs dies després, uns caçadors van agafar al rei de la selva i el van lligar amb una corda en un arbre. El ratolí que va sentir els crits del lleó va anar corrents i va mossegar la corda amb les seves dentetes, deixant-lo lliure i salvant-li la vida.

El ratolí li va dir a continuació, et vas burlar de mi, pensant que res podria fer per tu en agraïment, i ara perquè vegis, que els petits ratolins son agraïts i cumplidors.

JENIFER

faula de la tortuga

FAULA DE LA TORTUGA

Hi havia una vegada una tortuga que li agrada mol estar a la seva casa perquè era molt mandrosa, i sempre estava dormir i menjant. Una dia el lleó (el rei de la selva) va fer una festa del seu aniversari i va convidar a tothom ( la serp el llop el conill etc...)

Quan el lleó va passar llista per donar -li les gràcies al seus convidats se`n va donar compte que la tortuga faltava . Li va preguntar al seus convidats que si algú sabia on s’ havia ficat la tortuga li va que si estava malalta o alguna altre cosa mes.

El lleó va decidir anar al seva casa va picar a la porta i va aparèixer la tortuga el lleó li va preguntar que si estava malalta , i la tortuga li va dir no estic molt bé i el lleó li va respondre perquè no has volgut anar a la meva festa , i la tortuga li va respondre perquè estic molt agust a la meva casa , ell lleó es va emprenyar tant que va dir així doncs si tant t ‘ agrada esta a la teva casa em posaré una maledicció portaràs la teva casa damunt pels segles dels segles .

AIXI DONCS LA TORTUGA VA PORTAR LA CASA PER TOTA LA VIDA

FRANCISCO SANCHEZ

El mosquit i la cabra

El mosquit i la cabra

 

Un mosquit petit i esquifit volava per un prat, fins que es va xocar contre una cabra ,la cabra es va molestar i li va començar a cridar.

El mosquit tot perdut i marejat del cop que s'havia donat , va començar a vomitar, la cabra va començar a riure , fins que es va cansar , i el mosquit tot enrabiat la va começar a picar.

La cabra es va espantar i va començar a plorar, i el mosquit tot empenedit li va regalar un pastís.

La cabra i el mosquit al final es van fer amics.

 Sonia Orteu Moran

GES.3

Faula: la guineu i el raïm

Això va ser una vegada una guineu que tenia molta fam i de sobte es va trobar una parra i va a començar a donar salts per agafar el raïm després de molts intents quan va veure que no podia agafar-les va dir, Va no les vull estan verdes. El que va fer que se n'anès sense menjar

 

Natalio

Aquest era el teu text

Era se una vegada una guineu que tenia molta fan i de sobta es va trobar en una parra i va a comença a dóna sats per agafar el raim despres de mots intent quan va veure que no podia agafarles va dir va no les vui estan verdes.

elque vafe qué s'anes sensa mentja

Natalio

 

La tortuga i el conill

Hi havia una vegada en el bosc una tortuga que tenia molts problemes per anar a qualsevol lloc.

Un dia sa mare li va demanar d'anar a comprar verdures per al sopar.

La toruga que anava molt lenta es va trobar pel camí al seu amic el conill que estava passejant,el conill li va preguntar on anava i la tortuga li va dir que a comprar el sopar.

El conill se li va ocorrer de fer una cursa per saber qui era més ràpid la tortuga li va dir que per ella estava bé.

Llavors uns altres amics van arribar i van dir que farien de jutges.

La cursa va començar el conill anava molt ràpid i la pobre tortuga encara anava darrere.

El conill com portava molt de avantatge es va parar pel cami i es va a posar a dormir.

La tortuga va arribar on era el conill i ell encara dormia llavors ella el va avançar i va arribar abans que ell.

El conill es va despertar i al veure que la tortuga ja havia arribat es va posar a plorar

moralitat : no et creguis millor que els altres.

Rocío

El corb i la guineu.

Hi havia una vegada una guineu molt afamada que cercava menjar desesperadament. Es va endinsar en un bosc i va veure un corb que es trobava caçant.

La guineu va apropar-se al corb i li va demanar que li donés tot el menjar que havia caçat. La corb, sense rumiar-ho, li va dir que de cap manera i va continuar caçant. La guineu, que no es donava per vençuda, va retirar-se per rumiar un pla.

Quan va tornar, va esperar que el corb tingués alguna pressa a la boca i li va demanar que cantès. El corb es va negar movent el cap i la guineu va rigué. “Segur que cantes molt malament” deia rient, quan va sentir això el corb molt orgullós va començar a cantar i la pressa li va caure al terra. La guineu, ràpidament, es va llençar i va recollir l’animal mort i va fugir molt content.

Dani.