Blogia
GES CFA Lluís Castells. Comunicació Mr Rius

La Colònia Güell recordada per l'Enric.

 

Quan era menut anava al col·legi de la Colònia. I quan sortia d’ell, al davant baixant uns 50 metres  pel carrer, vivia la meva àvia , i sempre era al davant de casa seva esperant-me. Deixava la motxilla, i me n’anava a la biblioteca amb tots els amics, amb els que encara m’acompanyen pels carrers, amb els quals entrevem i feiem els deures possibles, encara que sovint  tant de nen sol, sense vigilància, era un enrrenou dins la bliblioteca.

A la plaça  abans, en totes les voreres aparcaven cotxes en bateria, amb  la qual cosa teníem un autentic parc de jocs urbà i "il·legal", ja que sempre que jugavem a fet i amagar o el bote, sempre, sempre hi havia alguna àvia que ens cridava la atenció.

En el camet, que es com li diu tothom al parc del poble, era i és on es juntavem totes les colles de nois petits i grans per passar l’estona o jugar partits de futbol tal com encara fem.

També va haver-hi una època bastant llarga en la que ens juntavem el grup i feiem recerques per poder-hi fer una cabana a la manera que l'enteniem. En cercavem llocs com el mateix Camet, als camps de darrere de la biblioteca, pel banc del Sinofós, que és un lloc de la Colònia, on hi ha uns camins amb arbres coberts de vegetació, als afores del castell, al pou...

Abans que la cripta de la colònia fos engabiada, al voltant, de petit, la recordo diferent, amb escales i algun passadís en el qual jugavem al bote. Aquest era  un dels llocs més transitat per anar-hi a jugar.

Avui en dia a part d'algunes cases noves a l'antic mercat vell, i  al terreny del Figueres, a més a més d'algun enderrocament d'edifici per un altre semblant o idéntic, tot continua igual.

Enric

8 comentarios

Bartolome -

Esta forÇa bé,la recomano per el concurs.

Natalio -

emsembla una descrició del barri prou vonica però hem manca una micade discrició actual.

Sonia -

.. no esta mal !pero vas mol aceleratttttttt

jose luis -

Esta bé però dius les coses massa depresa

Fran -

es una experencia personal teva soloament pero esta be

Alba -

La presentaria al concurs

Dani -

El recomano pel concurs

Rocío -

magradat,encara que n'hi havia algunes faltes, jo el recomanaria pel concurs